Isnin, 4 Januari 2016

Tone Excel berada di kategori no 1 iaitu telekomunikasi

Di Negara kita Malaysia ada 3 buah Industri Perniagaan yang TIDAK dikategorikan sebagai Multi Level Marketing (MLM) walaupun nilai keuntungan bayaranya berbentuk 'level' atau pun peringkat2 tertentu. Level ini sebenarnya adalah 'Networking' atau pun rangkaian perniagaan.

1) Telekomunikasi
2) Insurans
3) Unit Trust


Tone Excel berada di kategori no 1 iaitu telekomunikasi, maklumat ini khas bagi mereka yang masih kurang jelas tentang perniagaan simkad Tone Excel yang mana rata-rata mengatakan Tone Excel adalah MLM hanya kerana ada 'upline' dan 'downline', sedangkan hakikat kerja makan gaji pun sebenarnya ada juga upline dan downline (boleh rujuk carta organisasi syarikat masing2)

Bayaran komisen di Tone Excel memang ada level, dan setiap level ada % tersendiri dan ini dipanggil Sistem Rujukan atau 'Affiliate System' yg menyebabkan setiap ahli/agent memperolehi pendapatan yg sgt banyak hasil dari usaha mereka sendiri.

Hasil pendapatan itu pula pengguna dapat daripada keuntungan syarikat kerana syarikat kongsikan keuntungan untuk pengguna mereka.. Alang-alang guna handphone, biarlah dapat duit.. Duit bukan segala-galanya tetapi segala-galanya memerlukan duit..

P/S: Jika ada sesuatu program perniagaan yang berbentuk MLM sekali pun apa salahnya? tidak semua MLM itu tidak bagus, ada yang ok ada yang tidak ok, cumanya kita kena lah bijak memilih dan menilai sesuatu perniagaan itu, kita kan diberi akal..maka gunakan lah ia sebaik-baiknya supaya tidak DITIPU..mohon maaf dari saya jika tersalah maklumat.

"SEMOGA KITA BERJAYA DUNIA AKHIRAT..aamiin

http://autod9.com/3/army

0 ulasan:

Catat Ulasan

Bisnes Online, AutoDownLine Tone Excel